Ny og oppgradert hjemmeside

Vi har skiftet til ny nettside.

Sjekk ut HeineKolltveit.com

Livet, arbeidet og forholdet du ønsker
Resultater for tidligere kunder

Her er referanser både fra tidligere kunder og folk som bare har hatt én strategisamtale.

 

Som selvstendig næringsdrivende i eneforetak gjennom de siste 20 år så innså jeg at det var behov for en «gjennomgang» av min egen situasjon… Jeg har en livsledsager som er kjempegod på alle måter… også i gode samtaler, men vi i fellesskap innså at dersom jeg skulle komme videre så var det behov for nye innspill…

Våren 2014 troppet jeg opp på Heines kontor og hadde klare formeninger om hva vårt samarbeid skulle inneholde og lede til… og hvor lang tid dette skulle ta… Jeg ser i ettertid at også dette første møte ble et typisk møte mellom meg og Heine… det ble ALDRI slik jeg forventet, men bare annerledes og mye bedre…

Innhold og ikke minst retning forble i våre mange møter, gjennom litt over ett år, annerledes enn jeg trodde. Dette er vel kjernen i den innsikten Heine har gitt meg… Ved å ikke ha en bestemt mening om resultatet i møte mellom meg og verden skulle være, så blir innholdet så uendelig mye bedre, mer interessant og ikke minst mindre stressende.

Da reisen startet savnet jeg en opplevelse av å være fornøyd, det fantes ingen rasjonell grunn til at jeg ikke skulle være fornøyd med livet, med familie, i arbeid eller fritid… men noe manglet…

Jeg mente at bare om jeg fokuserte på det som var bra så ville jeg bli fornøyd, men når jeg da hadde passert 50 år så var jeg ikke overbevist om det lengre…

Ikke visste jeg at det å ikke evne å kjenne på takknemlighet faktisk sto i veien for fornøydhetsfølelsen.

Coaching med Heine gjorde at jeg etter hvert ikke måtte alltid «fikse hele verden» og at dersom jeg begrenset mitt ansvar til å gjelde meg selv så ble det balanse i mitt liv.

Jeg har nå ofte en indre ro som jeg har savnet i mange år og en takknemlighet til livet som kommer innenfra… det er herlig ;-)

Å få ha Heine som coach har vært en gave! Utfordrende, men spennende og herlig utviklende. Heine er alltid til stede, lyttende og Heine ledet meg ut i nye landskap på en god måte. Anbefales!

— Mann, 50 år, selvstendig næringsdrivende ingeniør

Jeg tok en strategisamtale med Heine rett etter jeg hadde mistet jobben helt uforventet. Jeg manglet motivasjon og energi i en tøff periode av livet mitt. Heine viste meg muligheten der jeg bare så begrensningene, og vi lagde en personlig plan som gjorde at jeg umiddelbart fant tilbake til den indre motivasjonen. Nå har jeg funnet tilbake energien og har allerede kjempemomentum i prosjektene mine. Heine vil jeg jobbe mere med!

— Christopher Hoftun, adm.dir. Mars Institute

I går hadde jeg en litt spesiell og fantastisk opplevelse jeg tidligere ikke engang turte å håpe på var mulig.

Jeg fortalte en person jeg bryr meg mye om at jeg elsker han. Det høres veldig voldsomt ut, men jeg var på en plass i full balanse. Vi snakket jo mye om at vi ofte sier ting som en aksjon eller en reaksjon i timene.

For første gang har jeg klart å uttrykke følelsene mine i full balanse og bare være tilstedet der jeg var der og da. Jeg fant ut at det betyr ikke så mye hva han måtte mene eller føle om meg. Jeg bare sa det og det var en følelse av at jeg virkelig mente det og at det ikke lå noen underliggende motiver eller frykt bak.

Jeg skjønner endelig hva du mente i timene våre og det var helt utrolig følelse, helt annerledes enn jeg noen gang har følt før. En stolthet og en selvsikkerhet som jeg ikke har hatt før tror jeg. Det var så godt å kunne stå i det jeg føler og være helt oppriktig med meg selv og han uten følelse av usikkerhet, panikk og overkompensering. Dagen derpå kjenner jeg ingen tegn til frykt, anger eller "herregud hva har jeg gjort!" "så dum jeg er" "hvorfor i all verden gjorde du det" "idiot, nå blir du såret igjen" " hvorfor er du så svak" .. slike samtaler som jeg har hatt med meg selv i fortiden.

Tusen takk for fantastisk støtte og læring til å oppdage denne siden ved meg selv og jeg gleder meg til hva mer jeg oppdager.

— Kvinne 36 år

I forbindelse med en meget tøff og innviklet konkurs, hvor jeg led store økonomiske tap, bl.a. gjennom stilte garantier og ikke oppgjør for utførte tjenester, trengte jeg hjelp for å komme gjennom en mentalt utfordrende tid. Jeg sov nesten ikke om nettene, ble liggende å gruble, - og sovnet jeg kunne jeg bråvåkne med alle rare problemstillinger og scenarier i hodet. Og dagene var preget av selvbebreidelse og lite konstruktivt fokus.

Valget, når hjelp måtte til, falt på Heine Kolltveit, -noe jeg vil karakterisere som et meget heldig valg for min del. Fra egentlig å ha en heldig hånd med det meste jeg har foretatt meg, - til å gå på en dundrende smell hvor det i de verste scenariene så ut til at både hus og heim (og ansikt…) ville ryke, er fallet stort, - og landingen brutal! Og man skjønner plutselig hvor lett det er for et menneske som prøver komme gjennom dette uten hjelp, å gi opp.

Med Heine sin inntreden klarte jeg å sette ord på følelser, sette riktig fokus på de problemene som var prekære i den fasen jeg var i, - og rydde i de samme problemstillingene slik at det ble mulig komme i gang med hverdagslivet igjen. Prosessen gjennom det året jag benyttet meg av Heine sine tjenester var en spennende reise, fra den ytterste fortvilelse, gjennom oppturer og nedturer, til jeg etter ett år kan si at: «– WOW!!! Dette har vært en lærerik og god reise!»

Mine praktiske utfordringer etter smellen er langt fra over ennå. Jeg har minst én sak som kommer opp for retten og jeg har flere andre saker og krav som ligger uavklart. Men jeg har lært meg å leve med, - å takle de utfordringene som kommer, på en slik måte at det ikke går ut over mitt daglige engasjement og produksjon i jobb. Jeg fungerer igjen som ektefelle og samlivspartner, jeg har fått tilbake mitt gode humør og klarer å se framover og glede meg over hverdagen igjen.

— Jarle Valderaune, 55, daglig leder

Jeg husker første dagen jeg trappet inn på kontoret til Heine. Jeg var lettere nervøs og urolig med et hode fylt til randen av tanker og en kropp fylt av uro, noe som kjennetegnet meg på den tiden. Jeg hadde liten aning om at det jeg skulle begi meg ut på sammen med Heine skulle forandre livet mitt.

Før jeg begynte hos Heine, så følte jeg at jeg ofte levde i en tilværelse der livet var vanskelig og utfordrende. Jeg hadde mange spørsmål knyttet til meg selv. Hvordan skal jeg leve livet mitt? Hvor passer jeg inn? Hva er meningen med livet mitt? Hvordan skal jeg ta de riktige valgene? Er jeg bra nok? Pga. disse spørsmålene så møtte jeg hverdagen min med usikkerhet. Det gikk utover selvtilliten min, jeg turte liksom ikke å prøve noe nytt, dog jeg hadde lyst. Tanker om "nei, det klarer du ikke" kom i veien for meg. Gjennom teknikker jeg har fått av Heine, så har jeg klarer jeg nå fokusere på andre ting enn tankene mine. Jeg setter mer pris på meg selv og omgivelsene. Jeg møter nå fremtiden med fryd og et smil rundt munnen.

Etter å ha blitt coachet av Heine, så har jeg fått en ny giv og lyst på livet. Jeg utfordrerer meg selv, jeg ønsker å prøve nye ting, og gjør det. Jeg er mer tilstede i meg selv og for andre. Jeg fokuserer ikke så mye på tankene mine lenger. Jeg kjenner på fred og ro, noe som har vært mitt største ønske.

Til slutt vil jeg si at for første gang i livet så kan jeg si til meg selv; "Jeg gjør alltid det beste jeg kan ut i fra de forutsetningene jeg har, og jeg hverken kan eller vil forlange mer av meg selv eller andre"

Takk for hjelpen Heine, du er en inspirasjon!

— Aleksander Foss, 32 år

Som selvstendig næringsdrivende var jeg kommet til et punkt hvor jeg stanget hodet litt i veggen. Jeg synes jobben tok mye tid og krefter uten å få tilbake innsatsen. Det gikk for mye utover min fritid med venner og familie.

Jeg kontaktet Heine for å få hjelp til å markedsføre meg bedre.

I samarbeidet med Heine har både jobben og jeg fått en reelt løft, og jeg har fått en smartere måte å drive firmaet mitt på.

Heine har utfordret, støttet og vist meg hvordan jeg kan leve det livet jeg ønsker og åpnet opp til hvordan jeg kan drive firma med hjertet og samtidig få gode resultater og en tryggere hverdag slik at jeg kan bruke tid på det jeg elsker å gjøre. Jeg opplever Heine som en mann som ser meg og forstår mine behov og som tør å stille de vanskelige spørsmålene.

I løpet av mitt samarbeid med Heine har det åpnet opp for muligheter jeg ikke våget å drømme om tidligere:

  • Jeg drømmer igjen
  • Jeg trenger ikke endre meg for å være bra nok
  • Det oppleves ikke som om jeg må passe inn i en boks eller gjøre det jeg tror andre forventer
  • Muligheten til å oppleve dypere kjærlighet
  • Prosjekter på jobb skjer av seg selv
  • Jeg ser sjeldnere begrensninger
  • At det kan føles trygt å senke skjoldet mitt

— Ina, 33 år

Etter å ha prøvet og feilet med psykiater, psykolog og coach tidligere var jeg egentlig i tvil om jeg noensinne ville finne noen som kunne hjelpe meg. Med de andre følte jeg meg vurdert og veiledet av noen som ikke greide å se meg, og kjenne på de problemene jeg tok opp.

Med Heine derimot følte jeg meg forstått. Han har en medmenneskelig og empatisk tilnærming, stiller gode spørsmål, og er oppmerksom og tilstede i samtalen. Jeg tenker mye på spørsmålene han stilte meg og jobber med det vi snakket om hele tiden. Jeg vil anbefale det til alle som føler de trenger noen å snakke med, eller føler de er klare for å gjøre noen endringer i livet sitt.

— Cathrine, 26 år, student

Rett før jeg traff Heine ble jeg (så og si over natten) veldig usikker på det meste i livet. Jeg var tydelig forvirret, vanskelig for å tenke klart, lett irritert, høyt nivå av indre stress og var i ferd med å mistet meg selv fullstendig og således skade mine nærmeste relasjoner. Jeg var livredd. Så gikk jeg til Heine som gav meg tillit og trygghet fra første stund. Vi tilnærmet oss de riktige spørsmålene og utfordringene livet mitt byr på. Han la et løp der jeg fikk tid til å tenke, forberede og ikke minst ; tid til ettertanke. Han lærte meg viktigheten av å investere tid til "jeget" mitt. Han lærte meg at negative tanker og følelser kommer og går, mens kun virkeligheten består - og innholdet i den kan jeg selv definere; fantastisk vakkert! På en måte hjalp han meg med gjenforening med meg selv. En uforglemmelig opplevelse som jeg aldri vil glemme. Nå opplever jeg en enorm letthet i livet mitt. Jeg lever mer i virkeligheten og øyeblikket, og tenker ikke så mye på hva jeg burde gjøre, si eller utrette. Jeg er flinkere til å sette grenser for meg selv og flinkere til å ta en ting av gangen. Jeg ler oftere og har en mer smidighet til utfordringene jeg møter i hverdagen.

— Kvinne, 40 år

Da jeg kontaktet Heine var jeg ved et vendepunkt i jobblivet. Jeg følte meg lite verdsatt i en omstillingsprosess, var usikker på min motivasjon og balet med spørsmålet hvorvidt fortsette der jeg var eller finne på noe helt annet. Heine og jeg jobbet med hva som skal til for å "tenne flammen" min. Heine er en meget reflektert og positiv person, og jeg gikk alltid ut av timen hos ham med mer energi enn da jeg kom dit. Nå har jeg fått tilbake gnisten, føler meg mer i flytsonen og bedre i stand til å gjøre det som gir meg energi fremfor det som tapper meg. Jeg har også fått med meg "verktøy" på veien som hjelper meg å holde dette fokuset i hverdagen.

— Henning, seksjonssjef, 56 år

Med Heine som coach fikk jeg hjelp til å sette klare mål som gjorde meg i stand til å fylle hverdagen min med meningsfylte aktiviteter. Heine er flink til å stille spørsmål som får en til å tenke og jeg sitter alltid igjen med nye ideer og en klar handlingsplan etter en coachingøkt, noe som er ekstremt motiverende.

— Henning, IT-rådgiver, 31 år

Coaching är ett fantastiskt verktyg för personlig utveckling. Jag har haft förmånen att bli coachad av Heine, i en period när jag hade behov för att finna bättre balans mellan arbetsliv och privatliv, samt utforska vidare utveckling för mig i arbetslivet. Heine fick mig snabbt att inse att det inte ska till så mycket för att uppnå bättre balans mellan arbetsliv och privatliv. Han utmanade mig också på att ta klivet in i det okända för att testa tanken på att prova på något helt nytt. Klivet in i det okända har gjort mig i bättre stånd till att värdera nya, okända situationer och idag är jag tacksam och glad för att Heine hjälpte mig genom denna resa.

— Veronica, prosjektleder, 41 år

Jeg har ved flere anledninger blitt coachet av Heine, og har hver gang hatt et stort utbytte av coachingen. Hans evne til å skape en fortrolig og god atmosfære, har ført til en større trygghet og åpenhet enn forventet. Gode spørsmålsstillinger har fått meg til å se ting klarere, til å oppdage nye perspektiver og muligheter både privat og i jobb. Heines solide kunnskaper og ferdigheter innenfor coaching, og hans evne til å gi oppmuntring og anerkjennelse har betydd mye for min motivasjon og utvikling.

— Kvinne, Helsearbeider, 57 år

Jeg har gjennomført en serie med coaching-timer hos Kolltveit. Jeg er meget fornøyd med måten han engasjerte seg i min utvikling og det var en viktig faktor for meg i en serie med valg jeg gjorde. Gjennom forskjellige øvelser og teknikker ble det fort klart for meg hva som var de riktige valgene og prosessen skjedde på mine premisser. Kolltveit er ærlig og direkte og jeg håper at flere får glede av hans talent. Jeg vil anbefale Kolltveit til de som ønsker endring eller de som ønsker å hente ut mer av sitt eget potensiale.

— Tore, Rådgiver, Økonomi, 29 år

Heine hjalp meg med å finne ut hva som er viktig for meg og hvorfor. Vi brukte dette til å lage effektive handlingsplaner, der resultatet ble mer meningsfulle og motiverende dager. Heine er en empatisk og god lytter som det er enkelt å åpne seg for, noe som i tillegg til kunnskapen og de gode spørsmålene skaper et bra utgangspunkt for coachingen.

— Mann, 29 år

Heine er en coach som er dyktig til å stille de riktige spørsmålene. Gjennom coachinga hans fikk jeg satt andre og flere ord på de tankene jeg allerede hadde. Svarene til de oppgavene jeg ville jobbe med lå allerede der, og jeg trengte bare input fra Heine for å få de frem. Han var også veldig flink til å få meg til å føle mestring og at dette var noe jeg kom til å få til. Samtidig la han også press på meg slik at jeg faktisk også gjennomførte. Alt i alt veldig fornøyd med erfaringen.

— Mann, 31 år

Gjennom coaching med Heine har jeg oppnådd større selvinnsikt, refleksjon og motivasjon som igjen har ført til at jeg lykkes bedre både på jobb og i privatliv.

— Mann, IT-konsulent, 35 år