Ny og oppgradert hjemmeside

Vi har skiftet til ny nettside.

Sjekk ut HeineKolltveit.com

Livet, arbeidet og forholdet du ønsker
Myten om tidsstyring
Er du en av de som har for lite tid? Føler du at du trenger mer tid? Hva er den store myten om tidsstyring?

Tidsstyring er blitt en av de store gullgruvene til selvhjelps-forfattere. Vi har alle 24 timer i døgnet som vi fyller opp med ulike aktiviteter. Og systemer og strukturer for hvordan vi gjør dette er blitt en milliardindustri.

Men kan tiden virkelig styres? Hva er det egentlig vi styrer? Og hva er de vi prøver å oppnå?

En bloggpost jeg kom over sier det på denne måten:

"Den største myten om tidsstyring er selve konseptet. For å styre er å kontrollere bevegelsen, atferd eller retning av noe. Det er hundrevis av systemer, både high-tech og low-tech som hevder å kunne hjelpe oss å styre tiden vår, og dermed skape mer av det for de tingene vi virkelig ønsker å gjøre. Ikke misforstå, jeg er en talsmann for mange av disse systemene og modeller, og en flittig utøver som resten av dere.

Ideen om at du, jeg eller noen kan styre tiden er latterlig. Det å prøve å styre tiden er som å styre tyngdekraften. Det er en mektig og stor utfordring å kontrollere bevegelsen, atferd eller retning av tyngdekraften. Har du noen gang prøvd å styre et ras? Det er en kraft akkurat som tid og kan ikke styres. Begge vil fortsette på akkurat samme måten uansett hva vi gjør eller ikke gjør.

Vi klarer ikke å styre denne kraften som kalles tid. Vi kan imidlertid styre oss selv i forhold til tid og dermed skape kraft.

Vi har hørt klisjeer som "tiden går" og "tid er penger". De er vanskelige å bestride.

Det vi kjøper er systemer, strategier og løfter som hevder de vil gi oss mer tid i livene våre. Vi rasjonalisere at hvis vi bare hatt mer tid vi ville være i stand til å utrette mer.

Vi har alle de samme 1440 minuttene i en 24 timers dag. Den tiden, målt i minutter, kommer til å fortsette å tikke uansett hvordan du eller jeg "styrer" den. Du kan ganske enkelt ikke skape mer tid, med mindre du vet noe ikke jeg vet. Hvis det var mulig å skape mer tid, da ville noen ha skapt, og solgt, den allerede. Og vi ville alle vært med på å kjøpe den i alle fasonger, farger og størrelser.

Jeg tror ikke det er mer tid folk er ute etter. Jeg tror det vi virkelig er ute etter er muligheten til å oppleve mer av hva som gjør at vi føler oss bra og mindre av hva som gjør at vi føler oss dårlig gjennom vår tid her på jorden.

Det virkelige spørsmålet er hvordan viklet vi illusjonen av tid sammen med det vi ønsker og ikke ønsker for oss selv? Hvis du er enig med Einstein at tid er en illusjon, og det eneste som er virkelig er NÅ, så er det oss selv vi må styre og ikke tid. Det kommer ned til vår mulighet til å velge. Å velge hva vi gjør eller hvordan vi ønsker å være i NÅET dikterer hvordan vi har det. Det handler om å styre oss selv i forhold til tid.

7 nyttige tips til å håndtere deg selv i forhold til tid:

  1. Forstå at det vil alltid være mer å gjøre enn du kan gjøre. Det er en god ting. Hvis du har fått gjort alt - hva skulle du så gjøre? Dette tillater deg å reise deg opp og være mindre overveldet i forhold til tid.

  2. Bli klar over hva som er viktig for deg. Tilbring og investere dine "NÅ" med å gjøre og være det som er viktig for deg. Hint: Sannsynligvis inkluderer det spesielle personer i livet ditt. Dette gir deg mulighet til å føle større tilfredsstillelse og tilknytning i forhold til tid.

  3. Legg merke til om du "investerer" eller "bruker" din tid. Dette tillater deg å være mer effektiv i forhold til tid.

  4. Planlegg bare 60-70% av arbeidstiden. Resten av arbeidsdagen kan du være sikker på vil fylle seg som den alltid har gjort. Dette gjør at du opplever mindre stress i forhold til tid.

  5. Reell kraft kommer fra fokus, ikke fra multitasking. Du faktisk får gjort mer på kortere tid når du fokuserer. Dette gjør at du blir mer produktiv i forhold til tid.

  6. Si "nei" til mennesker og ting som tapper deg for energi og "ja" til mennesker og ting som gir deg energi. Dette gir deg mer glede i forhold til tid.

  7. Når du blir møtt med tøffe beslutninger og utfordringer, prøve å løse dem ved å komme fra et perspektiv der "tid" er ikke en del av ligningen og se hvilke løsninger du kommer opp med. Dvs, fjerne det som oppfattes som frister mens du brainstormer. Dette kan virkelig frigjøre tankene dine og tillate deg å være smartere i forhold til tid."

Sakset og oversatt fra The Myth About Effective Time Management av Machen P. MacDonald.

Så hvilke aktiviteter skal du bruke til å investere i disse 60-70% av tiden? Jeg oppfordrer mine klienter til å bruke 20% av tiden til å jobbe med forretningen sin (det du gjør for å bli mer effektiv, starte nye prosjekter, evaluere eksisterende, osv) - i motsetning til å jobbe i den (det du gjør for å tjene penger og få den til å gå rundt).

-Heine 2.0
Gå til ny nettside heinekolltveit.com
blog comments powered by Disqus